©oorens Elke

Elke Coorens

Elke Coorens

Creëren, inspireren en harmoniseren waren al zichtbare handelingen toen ik nog een kleine meid was. Deze acties zetten zich verder langsheen mijn ontwikkeling van jonge dame tot bevlogen gevestigde waarde als volwassene in de wereld van hoogbegaafdheid.

Mijn levenstraject verliep daarbij niet zorgeloos en het leek een eeuwigheid te duren om puzzelstukken te leggen. De geboorte van onze oudste zoon (2004) zorgde voor een ommekeer in dit traject. De komst van onze jongste kerel (2007) bevestigde het nog af te leggen levenspad. Ik wilde naast begeesterde mama al snel een inspiratiebron zijn voor diegenen die zochten naar hun eigen bestaansrecht. De omgeving hierin ondersteunen vond ik een evidente keuze.

Het grootste puzzelstuk dat ik miste in mijn groei: wat is mijn exclusieve copyright? Het kostte me in het verleden bakken aan energie om me te schikken naar heersende dynamieken. Leerkuilen, overtuigingen, maskerades,… waren voor mij echter ingrediënten om te kunnen groeien. Ik ging confrontaties aan en omarmde ze. Wat niet lukte, deed ik opnieuw. Durven en doorzetten is een levensmotto.

Met Intellectum wil ik in eerste instantie de interne motivator inschakelen: het eigen copyright als kracht om doelen te realiseren. Zowel de intelligente persoon zelf als de omgeving kan op me rekenen. Mijn expertise bouwde zich op door jarenlang kinderen en jongeren, hun ouders en onderwijzend personeel te begeleiden vanuit de noden van hoogbegaafdheid. Diverse kleine en grote projecten heb ik hiervoor in het leven geroepen: van een individueel aanbod tot een groepsgerichte aanpak in de vrije tijd of in het privé- en reguliere onderwijs. Met Intellectum wil ik graag al mijn voorgaande initiatieven in een definitief pakket in de wereld zetten. Het komt dus hierop neer: creëren, inspireren en harmoniseren.

Opleiding & ervaring:

  • Bachelor secundair onderwijs
  • Educatief auteur bij uitgeverijen Averbode en Van In
  • Diverse (meerdaagse) opleidingen rond hoogbegaafdheid, coaching en intervisie en veel meer…
  • Oprichter en directeur scholen voor voltijds hoogbegaafdenonderwijs in Vlaanderen
  • Master of Education – Educational Needs Leren en Begeleiden met specificatie Hoogbegaafdheid & Leiderschap

Welkom op mijn site!

Elke ©oorens