©ollega’s

Wendy Vermeulen

Wendy Vermeulen

Belichaming, beweging en belonging zijn drie thema’s die mijn leven vorm hebben gegeven. Als jonge vrouw was ik er naar op zoek. Ik voelde me lang nergens thuis. Tot ik leerde dat mijn lichaam mijn enige echte thuis is. En toen ik op dat moment contact maakte met mijn lichaam, voelde ik me vervreemd van mezelf en deze wereld. Ik voelde me anders dan anderen. Langs de binnenkant vastgevroren in emoties, ervaringen en overtuigingen waarvoor ik lang geen uitweg vond, en die een inwendige onrust en uitwendige chaos in stand hielden.

Mijn zoektocht leidde me naar therapie- en ceremoniecirkels, yoga shala’s en meditatie-sesshins in Zwitserland, de VS en ook België. Het leidde me naar mooie, warme mensen die me de weg wezen naar mezelf. Teachers die me leerden over belichaming: expressie geven aan alles wat leeft in mij. Die me in beweging brachten: op pad gaan en mezelf inbedden in groepen van zoekende mensen, eender waar.  Tot ik telkens opnieuw belonging voelde: datgene ervaren waarin we allen gelijk zijn.

Vanop dit pad, dat ik nog steeds bewandel, creëer ik nu zelf de ruimte waar we samenwerken om net datgene te geven en ontvangen wat we allen zoeken: verbinding.

lichaamsgericht therapeut – yogadocent