©ollega’s

Martijn Meima

Martijn Meima

Leven en zakendoen vanuit je hart

Het is mijn persoonlijke missie om de wereld mooier te maken. Ik geloof in een wereld waarin we op een liefdevolle manier met elkaar samenleven en -werken. Niet als een soort idyllisch beeld waarbij iedereen blij en vrolijk is. Nee, een wereld waarin we op zo’n manier zakendoen dat iedereen er baat bij heeft: de mensen, de planeet en het bedrijf. Bedrijven zijn voor mij hulpmiddelen om mensen mooie dingen te laten bereiken en niet andersom. Een wereld waarin we vanuit ons hart zakendoen en niet alleen maar meer en meer willen ten koste van de wereld en van anderen. Het gedachtegoed van Reinventing Organizations van Laloux spreekt me daarbij erg aan. Daarnaast heb ik het systemisch gedachtegoed omarmd.

Een betere wereld begint bij jezelf

Voor mij betekent intuïtief ondernemen ook dat je als ondernemer, manager of medewerker bereid moet zijn naar jezelf te kijken, onze oude pijnen, ervaringen en patronen te transformeren en niet meer op de ander te projecteren. Ook ik heb daarin veel gedaan en ben nog steeds bezig. Iedere keer als ik boos ben op iemand of verdrietig, onderzoek ik wat in mij geraakt wordt en of ik daar wat in kan veranderen. Ook in het ondernemerschap ben ik mezelf regelmatig tegengekomen. Angst voor tekort, te hard iets willen bereiken of te graag iets in stand willen houden wat niet meer werkt. Dit heeft me heel veel gebracht doordat ik iedere keer mijn eigen rol heb onderzocht. Tenslotte heb ik ook in mijn rol van coach veel geleerd over wat wel werkt en wat niet. Daar heb ik veel meer durven vertrouwen op mijn zuivere intuïtie. Daarnaast heb ik geleerd dat ik niet verantwoordelijk ben voor de stappen die iemand anders zet.

Zoveel mogelijk mensen bereiken

Mijn wens is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te inspireren om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zuiver naar zichzelf te kijken. Om vervolgens ook stappen te durven zetten zodat ze op een open en verbonden manier gaan werken en leven. Dit zal leiden tot een wereld waarin we op een open en zuivere manier met elkaar en de aarde omgaan. Dan ontstaat er harmonie en echte verbinding. Natuurlijk is er dan nog spanning en strijd. We weten het dan te gebruiken als spiegel, als leermoment en groeien zo met elkaar naar een hoger niveau.

Intuïtief Ondernemen als bewustzijnsversneller

Daarom coach en train ik binnen Intuïtief Ondernemen zoveel mogelijk ondernemers om op een intuïtieve manier zaken te doen. Door je intuïtie in te zetten, beschik je over zoveel meer informatie en neem je beslissingen die altijd tot een mooiere wereld leiden.

Ook in grotere bedrijven coach en train ik leidinggevenden om intuïtief ondernemerschap te laten zien. Op die manier worden organisaties veel effectiever en kun je met elkaar meer bereiken.

Op die manier ontstaat een olievlek en een bewustzijnsversnelling waarmee steeds meer mensen bereikt kunnen worden.

Bedrijfskunde als basis

Van huis uit ben ik bedrijfskundige, opgeleid aan de Universiteit van Groningen. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in zakendoen, nieuwe dingen creëren, manieren te bedenken om geld te verdienen en tegelijkertijd anderen te helpen. Deze bedrijfskundige basis merk je in alles terug. Ook mijn 10-jarige ervaring als bedrijfskundig adviseur bij Syntens (nu Kamer van Koophandel) vind je terug in mijn dienstverlening. Zelfs mijn 3-jarige ervaring bij IBM sijpelt af en toe door in mijn werk.

Intuïtie als rode draad

Deze bedrijfskundige basis, combineer ik met het gebruiken van je zuivere intuïtie in het zakendoen. Het ontwikkelen en zakelijk toepassen van intuïtie staat daarom centraal in alles wat ik doe en in de trainingen en opleidingen die ik aanbied, omdat ik geloof dat je door intuïtief te ondernemen en intuïtief te leven in de stroom stapt die jou helpt om moeiteloos succesvol te zijn. Waarbij succes voor mij betekent dat jij succes hebt en tegelijkertijd ook de mensen, bedrijven en wereld om je heen.

Internationaal business coach

Intuïtief ondernemen